Workshops & Cirkels

creëren en verbinden

In creativiteit zit veel symboliek. Het is een andere taal daar waar geen woorden voor zijn. Met creëren ga je uit je hoofd en meer naar je gevoel.

Rouw is de achterkant van liefde

Juist in tijden van rouw is het belangrijk om in verbinding te zijn. Niemand kan alleen door rouw en verlies heen bewegen. In een cirkel zijn we allemaal verbonden en kan het je (h)erkenning en verbinding geven. 

Ik droom je terug bij mij

Dromenvanger maken voor je overleden kind

Deze dag staat in teken van jouw overleden kind. Waarin je jouw (verloren) dromen en verlangen zichtbaar kan maken. We werken met natuurlijke materialen (zoals katoen, wol, edelstenen veertjes) waar jij een eigen symboliek aan kunt geven. Mocht je thuis mooie materialen hebben die bij jouw kind horen en je graag verwerkt in je dromenvanger, neem deze vooral mee. Tijdens deze workshop is er aandacht voor jouw verliesverhaal. Hier mag je over delen in een veilige bedding van lotgenoten. In rust en met volle aandacht ontwerp en maak jij je unieke dromenvanger.

Knoop de kracht in je leven

mala workshop

In deze workshop is er veel ruimte voor je verlies en levensverhaal. Jouw verhaal mag verteld worden in woorden, in gedachten, in stilte of juist met veel geluid. Vanuit jouw persoonlijke verhaal ontwerp je, onder mijn begeleiding, een persoonlijke en unieke mala. Jij onderzoekt welke steen, kraal, draad, kleur past bij jouw levensverhaal.

De specifieke eigenschappen van de uitgekozen stenen zijn ondersteunend in wat jij op dat moment nodig hebt. Met volle aandacht en in contact met jezelf kun je het fundament van jouw krachtvoorwerp neerleggen. In fases bouwen we het op. Een volgende stap is onderzoeken welke intenties je wilt verwerken in jouw mala, om de mala vervolgens te gaan knopen. In dit proces geef je jezelf over aan wat zich aandient.

Rouwcirkel verlies kind

Een cirkel van verbinding voor vrouwen die een kind verloren hebben

Een cirkel is een krachtig middel om te verbinden, te delen en te helen. In een cirkel zijn we allemaal gelijk en zo kan er een mooie verbinding ontstaan. In deze ochtend geven we ruimte aan wat rouwt in jou en is er de mogelijkheid tot delen. We bewegen mee in de wijsheid en het ritme van de natuur. We delen met woorden, in stilte, meditatie of schrijven. We zijn een bedding en steun voor elkaar. Een cirkel behoedt, beschermt en nodigt ook uit. Het is mooi als je een persoonlijk aandenken meeneemt van je kindje. Deze cirkel biedt je een zeer welkom gevoel in de eenzaamheid waar je vaak doorheen gaat als je een kindje verloren bent.

Vrouw & rouwcirkel

Een cirkel van verbinding voor vrouwen in rouw en met verlies

In de kwetsbare emoties van verlies en rouw kan het fijn zijn om een plek te vinden waar je kan zijn met alles wat er is. Met deze cirkel wil ik op een laagdrempelige manier een zachte bedding bieden en ruimte geven aan wat rouwt in jou Er kan steun, erkenning, troost en verbinding ervaren worden. Door verschillende vormen van delen, zoals meditatie, muziek en rituelen creëren we gezamenlijk een fijne plek om te kunnen zijn.

Hierin bewegen we mee in de wijsheid en het ritme van de natuur. In een cirkel zijn we allemaal gelijk. Tijdens deze bijeenkomst zitten we in een cirkel op de grond. Er zijn meditatiekussentjes aanwezig zodat je fijn kan zitten. Een cirkel behoedt, beschermt en nodigt ook uit. Deze cirkel biedt je een zeer welkom gevoel in de eenzaamheid waar je vaak doorheen gaat in tijden van rouw en verlies.

De lijn van je leven

Kijk door je ogen van nu naar de herinnering van toen

Misschien ben je op een punt in je leven waarin je behoefte voelt om eens terug te kijken. Wie ben je eigenlijk en waar kom je vandaan, heb je de behoefte om de rugzak die jij draagt eens nader te onderzoeken, uit te pakken en weer opnieuw te herschikken, of voel je stagnatie om vooruit te kijken en lukt het onvoldoende om de juiste richting aan je leven te geven.

De levenslijn is een mooie en krachtige manier om met een overstijgende blik naar jezelf en je leven te kijken. Het creëren van jouw levenslijn helpt om patronen, thema´s, blokkades, krachten en betekenis in je leven te (her)ontdekken. Met de ogen van nu kun je door de gebeurtenissen van toen opnieuw bekijken en ontdekken welke betekenis het heeft in je leven.

× Hoe kan ik je helpen?