ik weef jou
ik weef de tranen in mijn leven
ik weef de trots in alle dagen
ik weef de pijn in zachte strengen
ik weef jou in alle lagen

wie je was, wie je zult blijven
hoe je kijkt en hoe je lacht
wat je gaf en wat je leerde
weven zal ik, alles wat je bracht

ik weef het missen, en het dragen
ik weef de liefde die is gebleven
ik weef jou met zorg en aandacht
in alle draden van mijn leven

Uit: Jij wordt gekend – Floortje Agema

Ik droom je terug bij mij

Als je vroegtijdig je kind verliest, tijdens de zwangerschap, bevalling of kort na de geboorte, verlies je niet alleen je kind maar ook de dromen die je had voor jezelf als ouder.

De dromen die ik had kan ik nog zo goed herinneren. Ik zag een jongetje voor me, met bruine krullen, sproeten, verlegen, een gehaakt groen vestje aan, rennend op gele regenlaarsjes. We zouden samen erop uit trekken. De natuur in op avontuur. Het vestje is er nooit gekomen en of hij een rustig verlegen jongetje zou zijn, zal ik nooit weten. Soms, als we in de speeltuin zijn, sluit ik mijn ogen en droom ik dat hij naast zijn zusje rent op zijn gele laarsjes.

De dromen zitten in je hoofd. En hoe mooi is het ze te vangen in een eigen uniek gemaakte dromenvanger?

Voor wie?

Deze workshop is voor ouders die tijdens de zwangerschap, bevalling of kort na de geboorte één of meerdere kinderen verloren hebben. Wil je graag mee doen maar ben je niet zo creatief, voel geen belemmering. In deze workshop gaat het vooral om het symbolisch proces en niet alleen om het resultaat.

Workshop

Deze dag staat in teken van jouw overleden kind. Waarin je jouw (verloren) dromen en verlangen zichtbaar kan maken. We werken met natuurlijke materialen (zoals katoen, wol, edelstenen veertjes) waar jij een eigen symboliek aan kunt geven. Mocht je thuis mooie materialen hebben die bij jouw kind horen en je graag verwerkt in je dromenvanger, neem deze vooral mee. Tijdens deze workshop is er aandacht voor jouw verliesverhaal. Hier mag je over delen in een veilige bedding van lotgenoten. In rust en met volle aandacht ontwerp en maak jij je unieke dromenvanger.

De workshop wordt gegeven op: nieuwe datum volgt snel. De kosten voor de workshop bedragen €75,- inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers (vegan). De workshop gaat door bij min. 2 personen en is er plek voor max. 4 personen.

Wil je graag samen met een aantal mensen deze workshop doen, neem dan contact op zodat we een geschikte datum kunnen plannen.

Wat zeggen anderen over Reni?

Anoniem
Lees verder
Tijdens de workshop ik droom je terug bij mij heb ik een dromenvanger mogen maken voor mijn overleden zoontje. Het was fijn om te merken dat ik welkom was en Reni de tijd nam voor mij en mijn verhaal. Door de rust die ze in de workshop bracht kwam er ruimte voor mijn gevoel en mocht alles er zijn wat er was. Dat vond ik prettig. En hoewel ik mezelf niet erg creatief vind, was het wel fijn om op een creatieve en symbolische manier bezig te zijn met mijn zoontje deze middag en uiteindelijk ook een dromenvanger mee naar huis te kunnen nemen.
× Hoe kan ik je helpen?