Rouw- verlies- en levensbegeleiding

Het leven geeft niet altijd wat we zo graag willen. We verliezen een dierbare geliefde, onze droombaan of hebben nooit kunnen voldoen aan de verwachtingen van onze ouders. Het kan zijn dat je overvallen bent door een groot verlies of dat het hart meerdere littekens van verlies en pijn bij zich draagt. In een diep verdriet zijn we geneigd te denken dat het alleen maar donker is. Het verblijven in dit donker kan erg beangstigend aanvoelen, omdat in het donker de vormen weg vallen. Samen gaan we in het donker op zoek naar puntjes van licht. Waar liggen jouw krachten en wat zijn jouw hulpbronnen? Als je zelf even niet meer weet hoe je verder moet op een punt in je leven, kan ik vanuit Lief je rouw je handvatten bieden. Ik geloof in jouw veerkracht.

Kennismakingsgesprek

Wil je graag weten of Lief je rouw iets voor jou kan betekenen of heb je vragen? Dan kun je altijd contact opnemen voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan face to face of telefonisch. De begeleiding die ik vanuit Lief je rouw bied is mensenwerk. In deze begeleiding stel je jezelf kwetsbaar op en gaat het over jouw leven. Daarom is het belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij mij als persoon. Middels een kennismakingsgesprek kun je onderzoeken of deze klik er is.

Intake

Wil je graag een traject aangaan bij Lief je rouw, dan plannen we een intakegesprek. Een intakegesprek duurt meestal langer dan een reguliere sessie. In dit gesprek ga ik nog dieper in op jouw levensgeschiedenis en op wie jij bent. Samen brengen we jouw verwachtingen in kaart en waar je mee aan de slag wilt gaan. Wat is jouw startpunt en waar wil je naartoe om zelf weer verder te kunnen? Natuurlijk ben je in de intake ook in de gelegenheid om vragen aan mij te stellen. De intake zorgt ervoor dat we samen gericht aan de slag kunnen gaan.

Het traject

Uiteraard zijn jouw hulpvraag en jouw behoeften leidend voor het traject. Elke sessie starten we om te kijken waar we aan gaan werken. In mijn begeleiding ben ik er oprecht voor jou. Om naar jou te luisteren en je welkom te laten voelen met alles wat er is. Iedereen rouwt op zijn eigen unieke manier en tempo. Daar sluit ik bij aan. Graag help ik je om vanuit overleven in een verlies, op weg te gaan naar leven met het verlies. Hoe jij je rouw leert lief te hebben en te integreren in het hier en nu. Rouwen gaat over loslaten, opnieuw betekenis geven en jezelf weer verbinden met het leven zoals het nu is. Mijn blik is systemisch. Dit houdt o.a. in dat ik kijk naar een groter geheel, jouw plek in jouw systeem. Samen proberen we zicht te krijgen op patronen en dynamieken. We bekijken waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je heen wilt en welke werkvorm het beste bij jou past. Naast gesprekken en psycho-educatie over rouw maak ik graag gebruik van mijn creatieve input, zoals: het maken van een genogram, lichaamsgerichte oefeningen, meditatie, vloerankers, opstellingen en creatief materiaal (edelstenen, wol, tekenen, schilderen).

Praktisch

  • Over het algemeen vinden de gesprekken plaats in mijn praktijkruimte aan huis. De ruimte bevindt zich op de tweede etage. In de wijk is voldoende parkeergelegenheid.
  • Indien je liever de gesprekken in je eigen thuissituatie plaats wil laten vinden kan dit in overleg. Buiten een straal van tien kilometer breng ik €0,40 per kilometer reiskosten in rekening.
  • Er is een mogelijkheid om te wandelen tijdens een gesprek. Hierin kunnen we samen afspreken wat een fijne plek is om te wandelen. De praktijk ligt vlak in de buurt van een bosrijke omgeving.
  • De betaling is mogelijk via een factuur. Graag ontvang ik de betaling binnen 14 dagen na de afspraak. De factuur wordt via e-mail verstuurd.
  • Indien je een afspraak wilt verzetten of annuleren kan dit kosteloos tot 24 uur van tevoren. Daarna ben ik genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Indien er sprake is van een noodgeval kan daar een uitzondering in gemaakt worden.