In een paar woorden zou ik mezelf omschrijven als toegewijde moeder, krachtige vrouw, creatief, doorzetter, gevoelig, spiritueel en humoristisch.
Mijn naam is Reni de Bie (5 september 1979), moeder van Jesse (1 februari 2000), Valentijn (6 februari 2015) en Roos (17 februari 2017). Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Heesch. Sinds mijn negentiende woon ik in Uden. Mijn moederschap geef ik op een diverse manier vorm door de grote leeftijdsverschillen van mijn jongste en mijn oudste. Valentijn overleed kort na zijn geboorte. Hij heeft zijn eigen plek binnen ons gezin. Ik ben opgeleid als Sociaal Pedagogisch Hulpverleenster. In de afgelopen 19 jaar heb ik veel ervaring opgedaan bij de Geestelijk Gezondheidsdienst, Jeugdzorg en echtscheidingshulpverlening. In 2019 startte ik met de post Hbo-opleiding ‘Omgaan met verlies’ bij het ‘Land van rouw‘. Mijn passie voor een eigen praktijk in rouw- en verliesbegeleiding werd geboren. Zo is Lief je rouw op 6 februari 2022 ontstaan. Exact zeven jaar na de geboorte en het overlijden van mijn zoon Valentijn. Van nature ben ik een gevoelig persoon. Daardoor ben ik altijd betrokken geweest in wat er om mij heen gebeurt. Zowel van dichtbij als wereldwijd. Zorgvuldig omgaan met moeder aarde en de dieren zijn voor mij belangrijke aspecten. Hierdoor heb ik een duurzame en veganistische leefstijl. Mijn grote hulpbron in het leven is mijn creativiteit. Ik vind het heerlijk om op verschillende vlakken creatief bezig te zijn, zoals: tekenen, schilderen en verschillende soorten handwerk. Mijn grote passie is sieraden maken van edelstenen. Een passie die heel mooi samen gaat met mijn rouw- verlies- en levensbegeleiding. Dit is terug te zien in de webshop.

´Indien je geen woorden kunt geven aan je gevoel, kunnen handen helpend zijn om je binnenwereld op een andere manier naar buiten te brengen´

Naast dat ik veel professionele (werk)ervaring heb opgedaan is mijn leven ook getekend, of misschien kan ik beter zeggen ‘verrijkt’, door verschillende soorten van verlies. Onder anderen: als kind van gescheiden ouders, een eigen scheiding en het verlies van mijn middelste zoon. Het woord ‘verrijking’ noem ik bewust omdat deze moeilijke situaties mijn grootste leermomenten in het leven zijn (geweest).

Zie ook: Mijn eigen verlies, Missie en visie en Publicaties

× Hoe kan ik je helpen?