Jouw verhaal mag er zijn

Soms hebben we net iets extra’s nodig en kunnen we meer ondersteuning, liefde en kracht gebruiken. Er kunnen momenten in het leven zijn waarin je vastloopt. Emoties nemen de overhand en je kan verdwalen in allerlei gevoelens.  Of je wilt juist bewust stil staan bij een belangrijk moment in je leven. Hoe waardevol is het dan om in verbinding met je emoties vanuit je handen te creëren en iets tastbaars te maken en wat je altijd met je mee kan dragen! 

“Bij het dragen van de mala voel je opnieuw de energie die je tijdens het creëren aan de mala hebt gegeven”

Tijdens deze workshop is er veel aandacht voor rouw en verlies. In de ochtend nemen we de ruimte om te delen en mag je verhaal verteld worden in woorden, met beeld, in stilte of juist met veel geluid. Het vertellen van jouw verhaal ondersteunen we door het maken van een persoonlijk altaar waar belangrijke en symbolische voorwerpen opgelegd mogen worden. Daarna vertaal je jouw emoties in het ontwerpen van een persoonlijke mala.  Hierbij ondersteun en begeleid ik jou. Jij onderzoekt welke steen, kraal, draad, kleur past bij de wensen, affirmaties en betekenis die je aan de mala wilt geven. De specifieke eigenschappen van de uitgekozen stenen zijn ondersteunend in wat jij op dat moment nodig hebt. Met volle aandacht en in contact met jezelf kun je het fundament van jouw krachtvoorwerp neerleggen. In fases bouwen we het op. Een volgende stap is onderzoeken welke intenties je wilt verwerken in jouw mala om de mala vervolgens te gaan knopen. Een knoop heeft vele symbolische betekenissen waarin je verankert, verbindt en bescherming neerzet. 

In de mala kun je veel van jezelf stoppen, zoals: emoties, je rouw, verlies, wensen en jouw krachten. Het donker en licht wordt samen verbonden. Door de mala zelf te maken en te ontwerpen neemt het volledig jouw energie op en zo heb je een tastbaar aandenken om mee naar huis te nemen. Deze eigen unieke gemaakte mala neem je verder mee de reis van jouw leven in en heeft de betekenis die voor jou van belang is.

Een mala om te koesteren!

Workshop Mala | Knoop de kracht in je leven

Wat is een Mala?

Een mala is een Tibetaanse gebedsketting die een soortgelijke functie heeft als een rozenkrans. Mala’s worden al duizenden jaren gedragen en gebruikt tijdens het hindoeïstisch en boeddhistisch gebed (puja) en meditatie om mantra’s te tellen. Het mooie van een mala is dat je er persoonlijke affirmaties en intenties in kunt zetten. Een mala is voor iedereen, of je nu mediteert of niet. Mala’s hebben een aantrekkingskracht vanwege de helende eigenschappen die eraan worden toegedicht, zoals bijdragen aan een kalme geest en innerlijke rust. Naast meditatie of gebed kun je de mala nog op zoveel verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze om je pols wikkelen, om je nek dragen, ophangen op een mooie plek in je (slaap)kamer of altaartje.

Praktisch

Wil je graag deelnemen aan de workshop neem dan contact op om een afspraak in te plannen? Na het plannen van een afspraak kun je via onderstaande knop je deelname aan de workshop definitief bevestigen.

Wat zeggen anderen over Reni?

Anoniem
Lees verder
“Lieve Reni, Onlangs heb ik bij jou een mala mogen knopen. Ik heb de dag waarin ik veel tijd met je door heb mogen brengen als heel bijzonder ervaren. De opbouw van de dag was heel warm, intiem. In alle rust. Er was veel ruimte voor mijn verhaal. Er kwamen dingen naar voren die ik van tevoren niet zou kunnen hebben bedacht. Het uitdenken (of eigenlijk voelen) en knopen van de mala is zo’n bijzonder proces, dat draag ik levenslang met mij mee. Het knopen zelf heb ik als intensief ervaren en heel helend door het plaatsen van de intenties. In de mala heb ik mijzelf met mijn prachtige tweeling Fedde* en Rosalie verbonden. De eeuwige liefde van een moeder. De mala is voor mij van grote waarde. Ik draag deze met trots en ik denk regelmatig terug aan de dag dat ik deze bij jou heb mogen laten ontstaan. Ik voel dat de mala positief bijdraagt aan mijn band met Fedde, voorbij het verlies en de rouw. “ Grote dankbaarheid en liefs, Mimi”
Anoniem
Lees verder
“Een tijd geleden kwam ik op Reni’s website terecht en daar las ik over het maken van een eigen mala om te helpen in het rouwproces. Wat mij daarin aantrok is dat je via een creatief proces bezig bent met het verlies van een dierbare. Samen met Reni heb ik een reis gemaakt langs de gebeurtenissen in mijn leven die hebben gemaakt dat ik bij Reni langskwam. Daaruit heb ik lessen en intenties meegenomen die ik heb kunnen verwerken in de mala. Reni heeft met aandacht voor mijn verhaal de dag voorbereid en het was heel fijn dat ze met het eten rekening heeft gehouden met mij allergieën. Ik ben Reni heel dankbaar voor haar begeleiding en ik denk met warme gevoelens terug aan de dag. Het heeft wat in mij los gemaakt, ik weet nog niet precies wat, maar ik voel een verandering”
Anoniem
Lees verder
“Ik heb vandaag bij Reni de workshop, knoop kracht in je leven mogen volgen. Een workshop waar jouw verhaal centraal staat en aan de hand hiervan een eigen Mala gaat ontwerpen en maken. Vooraf hadden we nog telefonisch contact om de workshop door te nemen en eventuele vragen of onduidelijkheden gesteld konden worden, ik vond dit enorm aardig en voelde al als een warm welkom. Ik heb deze dag als zeer prettig ervaren, er is heel veel ruimte om jouw verhaal te doen, te voelen en aan te geven wat prettig is. Reni laat duidelijk merken dat deze dag van jou is. Warme persoonlijkheid, luisterend en heel fijn om mee in gesprek te gaan. De vegetarische lunch was echt heerlijk en tussendoor staan er hapjes klaar en wordt de thee telkens bijgeschonken. Het was heel fijn om rondom het creëren van de mala, een meditatie te hebben gedaan (bij de start van de workshop en afsluiting) en het maken van een altaar. Hierdoor voelde ik dat het kon en mocht stromen. Dat er ruimte was. En om een mala te kunnen maken, die echt verbonden is met jouw gevoelens/situatie.“
Previous
Volgende
× Hoe kan ik je helpen?