De lijn van je leven

“Je leert van jezelf om door je ogen van nu terug te kijken naar de herinneringen van toen”

Misschien ben je op een punt in je leven waarin je behoefte voelt om eens terug te kijken. Wie ben je eigenlijk en waar kom je vandaan, heb je de behoefte om de rugzak die jij draagt eens nader te onderzoeken, uit te pakken en weer opnieuw te herschikken, of voel je stagnatie om vooruit te kijken en lukt het onvoldoende om de juiste richting aan je leven te geven? De levenslijn is een mooie en krachtige manier om met een overstijgende blik naar jezelf en je leven te kijken. Het creëren van jouw levenslijn helpt om patronen, thema´s, blokkades, krachten en betekenis in je leven te (her)ontdekken. Met de ogen van nu kun je door de gebeurtenissen van toen opnieuw bekijken en ontdekken welke betekenis het heeft in je leven.

Het overdenken van je leven en daardoor teug gaan naar wat is geweest kan een intens proces zijn. Hierin ondersteun ik je om dit stapsgewijs en overzichtelijk aan te gaan. Je kan tastbare herinneringen meenemen in de vorm van foto’s, brieven, voorwerpen en alles wat relevant is voor jouw levenslijn. Met aandacht maak je de reis door je eigen leven aan herinneringen.

Herinneren en koesteren

“Iedereen kan voor zichzelf bepalen wat zijn eigen bestaan betekenis geeft”

Het tekenen van je levenslijn

Eerst gaan we jouw levenslijn op het papier verwerken door alle belangrijke gebeurtenissen op te schrijven en te tekenen. Je kan het vorm geven op de manier zoals het bij jou past. Hier nemen we ruimte en tijd voor omdat juist in de vertraging veel gezien en gevoeld kan worden. Als jouw levenslijn op papier is ontstaan gaan we samen aan de hand van een aantal vragen jouw levenslijn bestuderen. Wat valt er op, zijn er patronen en thema’s zichtbaar, welke gevoelens ervaar(de) je? Op deze manier kunnen verloren delen hervonden worden en nieuwe inzichten worden opgedaan.

Jouw levenslijn wordt daarna omgezet in een creatie van (edelstenen)kralen, bedeltjes en eventueel andere materialen die je aan een natuurzijde draad mag knopen. Elk item dat je aan de draad knoopt representeert een belangrijk deel, moment en/of herinnering van je levenslijn. In het creatieproces nemen we de ruimte om stil te staan welke emoties er bij je aanwezig zijn. De levenslijn sluiten we af met een grotere steen waar je een verlangen of wens aan kunt verbinden. Zo wordt vernieuwde energie toegevoegd om verder jouw levenslijn te vervolgen. Deze grotere steen zal het licht vangen en kan op deze manier licht schijnen op daar waar het nodig is.

Creëren van je levenslijn

Praktisch

Wil je graag deelnemen aan de workshop neem dan contact op om een afspraak in te plannen. Na het plannen van een afspraak kun je via onderstaande knop je deelname aan de workshop definitief bevestigen.

Rugzak

In mijn rugzak draag ik wat ik verloor, waar ik om rouw, wat ik voelde, wat ik deelde verhalen van warmte en diepe kou.

Mijn rugzak houdt verborgen mijn angst en mijn gemis diep onderin de herinnering aan wat ooit was en niet meer is.

In mijn rugzak draag ik wat ik leerde van het leven de pijn en het verdriet en de liefde die is gebleven.

Mijn rugzak draagt mijn krachten waarmee ik steeds weer verder ga en draagt ook mijn tranen geraakt, als ik even stil sta.

In mijn rugzak draag ik wat mij maakt tot wie ik ben. Hij is steeds makkelijker te dragen, als ik zijn inhoud ken.

van Floortje Agema uit: jij wordt gekend

× Hoe kan ik je helpen?